Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Καρναβάλια !

 



Θυμάμαι είχαμε πάει να δείξουμε τις καινούργιες στολές δίπλα στην θεία Ερμιόνη στην Ανατολικής Θράκης και να πιούμε κι ένα καφεδάκι!

Εμείς βουτούσαμε τα κουλουράκια στο φλιτζάνι και μετά το γυρνούσαμε για να μας το πει η Αθηνούλα η αδερφή της.Δεν την φωνάζαμε θεία την Αθηνούλα γιατί έμεινε γεροντοκόρη και αν και είχε δικό της σπίτι δίπλα κι αυτή ζούσε μαζί με την αδερφή της τον περισσότερο καιρό. 

Αδερφές της γιαγιάς μου ήταν αλλά η θεία Ερμιόνη ξεχώριζε από το styling και τις χρυσές ντούμπλες που φορούσε στα χέρια. Πάντα μπουζάτη και τριζάτη.Η Αθηνούλα ήταν επί της υποδοχής και των καφέδων αλλά η θεία Ερμιόνη είχε το τελικό πρόσταγμα ακόμα και στα φλυτζάνια. Πάντα κοίταζε μέσα στην καρδιά μας μέσω του καφέ!  Εκείνη την μέρα είχαν  τυλίξει όλες τα μαλλιά τους με ρολά κι η μάνα μου φορούσε από πάνω ένα μαντήλι ! Δεν θυμάμαι ποιος μας έβγαλε αυτήν την ιστορική φώτο με το κεφάλι της Αθηνούλας πρώτο πλάνο στο μπαλκόνι αλλά η μυρωδιά του ελληνικού καφέ με το κουλουράκι και η κολώνια λεμονιού στα ντουζντισμένα χέρια της θείας Ερμιόνης είναι ακόμα στη μύτη μου💙

Δεν υπάρχουν σχόλια: